Beste lezer,Mariette van Roosmaelen

Graag stel ik mij aan u voor.

Ik ben Mariëtte van Roosmaelen, directeur en consultant van Janvankan;gezond en fit op kantoor.

Toen ik 25 jaar geleden begon in de wereld van de kantoor-inrichting en kantoorbenodigdheden leefde we in een volkomen andere tijd. De kantoren waren voornamelijk praktisch ingericht en het aantal mensen dat een kantoorbaan had lag echt schrikbarend veel lager dan tegenwoordig, na de digitale revolutie.

Vier jaar geleden kwam ik na een zwaar ongeluk terecht in een tweejarig traject van revalidatie. Toen besefte ik pas goed het belang van een goed functionerend lijf. En hoe niet vanzelfsprekend dingen worden wanneer je welk soort van letsel ook hebt.

Het zitten achter een bureau werd een kwelling voor me en ik ontwikkelde een andere manier van werken waar ik mij prettiger bij voelde. Direct drong het besef door bij mij dat er vele mensen met allerlei klachten “zitten” in de hedendaagse kantoor cultuur.

En daar wilde ik iets mee gaan doen. Weg van de traditionele kantoorinrichting en op naar dynamisch werken. Ik was er tenslotte het levende bewijs voor dat dit de manier is om werkgerelateerde klachten tegen te gaan of te voorkomen!

Heden ten dagen is het werken met een dynamische kantoorinrichting een hot item. Allerlei angstaanjagende feiten worden ons om de oren geslingerd en kantoren worden massaal omgebouwd. Dit is een prima ontwikkeling, maar met een kanttekening. Het heeft wel aandacht nodig om te slagen. Dynamisch werken is echt meer dan het neerzetten van een zit-sta bureau.

Als gediplomeerd vitaliteits-coach met als specialisatie vitaliteits-management heb ik mij als doel gesteld om door mijn trainingen draagvlak te creëren bij kantoor medewerkers voor dynamisch werken.

De trainingen en lezingen zijn gericht zijn op het verwerven van kennis. Het meest belangrijke vind ik echter om de innerlijke drive te motiveren van de deelnemer.  Zodat het resultaat is dat iemand vanuit de interne intentie zelf wil werken om gezond en fit op kantoor ( en daarbuiten) te zijn. Opgelegde vitaliteit werkt in mijn ogen echt niet!

Al mijn trainingen en lezingen zijn laagdrempelig, actief en uiteraard dynamisch!

Met dynamische groet,

Mariëtte van Roosmaelen