Beste lezer,Mariette van Roosmaelen

Graag stel ik mij aan u voor.

Ik ben Mariëtte van Roosmaelen, directeur en consultant van Janvankan;gezond en fit op kantoor.

Toen ik 25 jaar geleden begon in de wereld van de kantoor-inrichting en kantoorbenodigdheden leefde we in een volkomen andere tijd. De kantoren waren voornamelijk praktisch ingericht. Het aantal mensen dat een kantoorbaan had lag echt schrikbarend veel lager dan tegenwoordig, na de digitale revolutie.

 

Een aantal jaar geleden kwam ik na een zwaar ongeluk terecht in een tweejarig traject van revalidatie. Toen besefte ik pas goed het belang van een goed functionerend lijf. En hoe niet vanzelfsprekend dingen worden wanneer je welk soort van letsel ook hebt.

Het zitten achter een bureau was een kwelling voor me. Ik ontwikkelde een andere manier van werken waar ik mij prettiger bij voelde.  Deze manier kwam voornamelijk neer op veel afwisseling en voldoende korte pauzes.  De momenten dat ik werkte waren enorm gefocust.

Doordat ik in mijn werk altijd veel op de werkvloeren aanwezig ben geweest ken ik de kantoorcultuur goed.

Hierdoor besefte ik ineens dat er vele mensen op kantoor met allerlei klachten “zitten” . En zij er eigenlijk geen idee van hebben wat er anders zou kunnen. Zij vervolgens "slachtoffer" kunnen worden van de klachten met alle gevolgen van dien.

Ons huidige digitale tijdperk heeft veel gebracht. Dat niet alles positief genoemd mag worden mogen duidelijk zijn. Vooral op kantoor, waar vaak nog gewerkt wordt als in de "goede" oude tijd.

Heden ten dagen is het werken met een dynamische kantoorinrichting, flexplekken en kantoortuinen een hot item. Allerlei angstaanjagende feiten worden ons om de oren geslingerd en kantoren worden massaal omgebouwd. Dit is een prima ontwikkeling, maar met een kanttekening. Het heeft wel aandacht nodig om te slagen. Dynamisch werken is echt meer dan het neerzetten van een zit-sta bureau. Het vereist een andere manier van werken en inzicht.

Als gediplomeerd Arbo en vitaliteits-adviseur heb ik mij als doel gesteld door mijn trainingen en werkzaamheden bewustwording te creëren voor de noodzaak van een gezonde werkomgeving en werk/levens stijl.

Draagvlak creëren.  Dit is een eerste vereiste om tot een succes te komen. En dat doe ik met een no  nonsens instelling.

Mijn trainingen, werkplekonderzoeken en RI &E inventarisaties zijn gericht op het verwerven van kennis, inzicht en resultaat voor de opdrachtgever.

Het meest belangrijke vind ik om de innerlijke drive te motiveren . Zodat het resultaat is dat de organisatie en medewerkers vanuit de interne intentie zelf willen werken aan een gezond en fit op kantoor.

Opgelegde vitaliteit werkt in mijn ogen echt niet!

Kennis en motivatie werken wel.

Graag deel ik deze met u!

 

Met dynamische groet,

Mariëtte van Roosmaelen